En kvinna borrar i en vägg

Hänga & borra

Låt en expert hjälpa dig med att borra och hänga upp det du vill på dina väggar på ett snyggt och säkert sätt. Fyll i formuläret och få snabb hjälp med att hänga upp hyllor, gardinskenor, tavlor, speglar, TV och mycket mer.
Du betalar endast 50% av arbetskostnaden med RUT-avdraget.

Skapa din förfrågan

Beskriv ditt behov och ta emot bud från lokala experter.

Bra att veta

Experten tar med sig alla vanliga verktyg som behövs för att hänga, borra och montera åt dig. Du behöver dock ha alla tillhörande delar till det du vill montera ex. rätt väggfäste för din TV. Innan besöket är det bra om du vet var du vill montera ditt föremål och att den får plats (slutgiltig placering kan behöva justeras beroende på förutsättningarna)

Hänga & borra

Behöver du hjälp med att borra och hänga upp något på väggen? Med våra experter får du upp det du behöver på väggen utan att behöva lyfta ett finger. Genom EniroBuddy får du snabb hjälp till ett bra pris. Fyll i formuläret och få hjälp med att hänga upp och väggmontera din hylla, tavla, spegel, gardinskena, TV och mycket mer på ett proffsigt och säkert sätt.

Vad kan ni hjälpa mig hänga upp?

Vi hjälper dig hänga upp precis det du vill få upp på väggen. Vi hänger upp allt från tavlor, hyllor, lampor, skåp, TV och gardiner till fågelholkar, cykelhängare och mycket mer. Beskriv vad du behöver få hjälp med att sätta upp på väggen i formuläret så hjälper vi dig.

Att tänka på innan vi hänger upp och borrar i din vägg

Beskriv uppdraget i detalj så blir det lättare för oss att estimera hur stort arbetet kommer bli och hur lång tid det kommer ta. Om du vet vilken typ av vägg du har hemma så underlättar det. Tänk på följande frågor när du skickar en förfrågan till oss:

Hänga upp tavlor

Vi hjälper dig hänga upp dina tavlor rakt och i rätt höjd på alla typer av väggar. Vill du få hjälp med att ordna en snygg tavelvägg? Våra experter kan hjälpa dig både med rådgivningen och väggmonteringen.

Hänga upp hyllor

Vi hänger upp hyllor från alla varumärken. Oavsett om du vill montera en hylla från String, Mio, Jysk eller en Billy hylla från Ikea så ser vi till att det hängs upp på rätt sätt. Beskriv vilken hylla du har i din förfrågan så hjälper vi dig vidare.

Hänga upp lampor eller taklampa

Vill du hänga upp en taklampa eller sätta upp lampor på väggen? Det fixar vi. För taklampor hjälper vi dig montera taklampan precis där du vill och hjälper dig även dra en kabellist längs taket för ett snyggt och proffsigt resultat.

Hänga upp speglar

Våra experter hjälper dig hänga upp speglar av alla storlekar på väggen på ett säkert och snyggt sätt. Skicka en förfrågan och beskriv var du vill hänga upp din spegel så tar vi hand om resten.

Hänga upp gardiner, gardinskenor och rullgardiner

Behöver du hjälp med att hänga upp gardinskenor eller rullgardiner? Vi hjälper dig sätta upp gardinerna snyggt, rakt och stabilt. Våra experter har erfarenhet att hänga upp alla typer av gardiner. Beskriv vilken typ av gardin du har och var du vill få den upphängd så fixar vi det.

Sätta upp TV

Vill du sätta upp TV:n på väggen? Att väggmontera en TV i rätt höjd kan vara tungt och komplicerat. Våra experter hjälper dig montera din TV på väggen precis där du vill ha den och hjälper dig hänga TV:n rakt och i rätt höjd.

Hänga och borra i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund

Tjänsten hänga upp och borra är väldigt populär i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala och Lund men vi har även experter tillgängliga i övriga delar av landet. Skicka en förfrågan till oss om var du behöver få hjälp med att hänga upp och borra så hör vi av oss till dig omgående.

Borra och hänga upp i olika väggmaterial

Olika väggar har olika egenskaper. Vi hjälper till med att borra i alla typer av väggar oavsett om det är tunna gipsväggar eller betongväggar. Beroende på vilken typ av vägg du har hemma behövs rätt typ av verktyg, pluggar och skruvar användas. Betong är väldigt hårt och kräver ofta slagborr/borrhammare och betongplugg. Att borra i tegel går oftast med vanlig borrmaskin även om det är ett relativt hårt material. Gips är lätt att borra i men kräver specialpluggar för att hänga upp tyngre föremål. Trä är också ett lättare material att borra i men kräver träborr.
Våra experter har stenkoll på vad som behövs och ser alltid till att använda rätt borr och plugg för just dina väggar. Om du inte vet vilken typ av vägg du har hemma går det självklart bra att boka in ett första hembesök för att identifiera din väggtyp.

RUT-avdrag för hänga upp och borra

När du anlitar en expert för att hänga upp och borra har du rätt till RUT-avdraget som ger dig 50 % avdrag på arbetskostnaden.RUT-avdrag kan nyttjas både i ditt hem och i din sommarstuga. Du har rätt till ett avdrag på maximalt 75 000 kr per år och person och ansökan till Skatteverket hanteras automatiskt av oss när du bokar. Mer information om RUT och hur det fungerar hittar du hos Skatteverket.

FAQ - Vanliga frågor & svar

Hur funkar tjänsten?

Boka hjälp med att hänga & borra snabbt och enkelt genom att fylla i formuläret ovan. När du bokar behöver du specificera detaljerna om vad du behöver hjälp med så vi kan återkomma till dig med en offert anpassad för dig. När du godkänner offerten bokar vi in en tid med din Buddy.

För hängning & borrning stödjer vi RUT-avdraget vilket innebär att du bara betalar 50 % av kostnaden.

Kan ni hjälpa till med att borra & hänga i alla väggar?

Ja! Vi hjälper dig att borra i alla väggar, oavsett om du har tunna gipsväggar eller hårda väggar i betong. Vi tar med borrmaskin och rätt pluggar och skruvar som passar dina väggar. Med hjälp av våra professionella Buddies kan du vara säker på att du får ett riktigt bra resultat.

Vad kan ni hjälpa mig att hänga upp?

Vi hjälper dig hänga upp allt du vill få upp på väggarna. Allt från hyllor, tavlor och speglar till högtalare, TV:n, lampor, whiteboards och mer.

Behöver du hjälp med att hänga upp något annat? Berätta det för oss genom att fylla i formuläret ovan så fixar vi det! 

Hur hittar jag den bästa platsen för det jag vill hänga upp?

Våra Buddies hänger upp det du vill få upp, precis där du önskar men säkerställer alltid att inte borra där det går ledningar. Om du behöver rådgivning om var eller hur högt du bör hänga något hjälper vi dig även med det.

Vad har ni för avbokningspolicy?

Återbetalning är möjligt beroende på hur lång tid det är kvar innan uppdrag ska utföras. Om det är:
- mindre än 12 timmar kvar återbetalar vi 75 %
- mindre än 6 timmar kvar återbetalar vi 50 %
- mindre än 3 timmar kvar återbetalar vi 25 %
- mindre än 1 timme kvar återbetalar vi 10 %

Hänga Borra