Hem
Alla tjänster
Målare
Målning utomhus
En man som målar en vägg

Målning utomhus

Behöver du hjälp med att måla utomhus? Slipp måla själv, ta hjälp av ett proffs! Med våra målare kan du vara säker på att resultatet blir proffsigt och snyggt utfört. Fyll i formuläret och få bud på ditt uppdrag direkt från flera experter.
Du betalar endast 70% av arbetskostnaden med ROT-avdraget.

Skapa din förfrågan

Vi rekommenderar att du laddar ner appen för att göra din förfrågan men du kan även skicka din förfrågan via formuläret nedan.

AppStore iconGoogle Play Store icon
150,000+

nöjda kunder

4.8 av 5

i kundbetyg

1000+

experter i hela Sverige

Så fungerar det

boka ikon

Skicka
en förfrågan

Välj tjänst via formuläret eller i appen så läggs ditt uppdrag upp på TaskRunner där experter direkt börjar buda på ditt uppdrag.

budgivning ikon

Experter budar på ditt uppdrag

Du ser enkelt dina bud och kan kommunicera med experterna direkt i appen.

bekrafta ikon

Anlita expert

I appen ser du recensioner och information för varje expert. Välj den expert som du tycker passar dig bäst.

besok ikon

Hjälpen är här

Den expert du anlitat kommer till dig och utför uppdraget. Du betalar direkt i appen och pengarna släpps till experten först efter du godkänt uppdraget.

Boka en Buddy

Målning utomhus

Har du planer på att måla om huset eller sommarstugan? Våra experter står redo att hjälpa dig! Vi hjälper dig måla om fasaden, fönster och fönsterluckor, ytterväggar, taket och mer. Få ett snyggt och jämnt resultat genom att anlita en professionell målarfirma. Skicka in din förfrågan och få snabbt offerter på ditt från flera målare.

Att tänka på inför målningen

Beskriv uppdraget i detalj så blir det lättare för oss att estimera hur stort arbetet kommer bli och hur lång tid det kommer ta. Tänk på följande frågor när du skickar en förfrågan till oss:

Ju mer detaljerat underlag du skickar till oss, desto bättre offert kommer du få för just ditt måleriuppdrag.

Vad hjälper ni till med att måla?

Vi kan hjälpa dig bl.a. att måla om husfasaden, ytterväggar, paneler, tak, vindskivor, fönster och fönsterluckor. Om du vill få hjälp med att måla om något annat utomhus så kan du alltid skicka en förfrågan till oss där du beskriver vad du behöver få målat så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.
Vi målar om:

Måla om huset

Hur ofta behöver jag måla om huset? Ungefär vart 10 år behöver huset målas om normalt sett. Färgen kan dock slitas snabbare beroende på husets läge. För hus som ligger nära havet eller i solen utsätts fasaden för större påfrestning. Innan vi målar om huset med täckfärg rekommenderar vi alltid att väggarna förbehandlas och grundmålas med grundfärg.

Måla fasad

När fasaden ska målas är det viktigt att börja med att rengöra fasaden. Skölj fasaden med vatten och använd sedan utomhustvätt. Låt medlet verka och skölj bort med rikligt med vatten. Ha inte för högt tryck om du sköljer med högtryckstvätt då det kan skada träet. Om träet har blivit påverkat av alger eller mögel bör du även använda ett alg och mögelmedel och låta det verka ett tag. Efter tvätt bör du kontrollera träet och skrapa bort gammal färg som flagnat och sitter löst. Om fasaden skrapats helt trären under förarbetet behöver den impregneras med grundolja.

Som du märker är det en hel del förarbete som krävs för ett bra resultat. Våra experter ser till att jobbet utförs korrekt och ser till att den nymålade fasaden blir riktigt snygg och jämn. Skicka din förfrågan till oss idag och få prisförslag från flera målare direkt!

När bör jag måla om huset?

Den bästa tiden för målning utomhus är mellan slutet av april till slutet av september. Det ska helst inte ha regnat på en vecka när du börjar måla och kontrollera alltid väderprognosen innan så vi kan arbeta i c:a 3 till 5 torra dagar i sträck. Vi kontrollerar alltid att träets fukthalt är under 15 % innan vi börjar måla. Vid utomhusmålning bör direkt sol undvikas så färgen inte torkar för snabbt. Torra, molniga sommardagar är oftast optimalt. Vi kontrollerar alltid väderprognos och luftfuktighet innan vi sätter igång med arbetet.

ROT-avdrag för målning utomhus

När du anlitar en målare för att måla utomhus har du rätt till ROT-avdraget som ger dig 30 % avdrag på arbetskostnaderna för ditt måleriuppdrag.ROT-avdrag kan nyttjas både i ditt hem och i din sommarstuga. Du har rätt till ett avdrag på maximalt 50 000 kr per år och person och ansökan till Skatteverket hanteras automatiskt av oss när du bokar. Mer information om ROT och hur det fungerar hittar du hos Skatteverket.

Målning utomhus